Draga mea,
din nou iti spun - de data asta referitor la parerea ta despre biserica - stiu despre ce vorbesti; te inteleg si te aprob. Iata ce raspundeam cuiva pe acest site cu cateva luni in urma:
"Am trecut pe aici, am devenit atee la 16 ani datorita lucrurilor pe care le-am vazut in biserica ortodoxa - ii vedeam pe oameni cum se duc la biserica, dar asta nu le schimba cu nimic viata (tot in pacate traiau), ii vedeam cum plang si jelesc la moartea celor dragi, iar asa-zisa lor credinta nu le da nici o speranta, nici o mangaiere in fata mortii ... Cu mintea aceea de copil sincer am vazut totul si mi-am zis "nu se poate sa fie adevarat, nu se poate ca D-zeu sa fie asa cum mi-l arata acesti oameni (distant si nepasator fata de suferintele oamenilor). Dar daca este asa, eu nu-l vreau". Insa pentru ca nu puteam trai cu ideea ca D-zeu ar putea fi asa, am preferat sa-mi spun ca D-zeu nu exista. Era mai usor de suportat absurditatea vietii crezand ca nu exista D-zeu, decat crezand ca el exista, dar ca nu-i pasa si nu se implica in suferinta oamenilor pe care tot el i-a creat. La varsta de 16 ani a inceput agonia mea (pe care o numesc acum "coborarea in iad"), pentru ca nu mai aveam nici un reper. E groznic sa traiesti fara repere, e groznic sa-ti ceara constiinta un raspuns la milioanele de intrebari ale vietii si sa nu poti da nici un raspuns. ... " (continuarea este aici:
www.sinucigasi.ro/viewtopic.php?f=14&t=163 )
Asa ca inteleg perfect de ce mersul la biserica (ortodoxa) nu te ajuta sa gasesti raspunsuri. Eu in momentul in care am citit NT am inceput sa merg la biserica, insa nu la cea ortodoxa ci la una evanghelica. Diferenta este foarte mare: oamenii au reverenta fata de D-zeu, au pace si bucurie. Dar nu oamenii conteaza pana la urma. Eu nu vreau sa-ti vorbesc despre oameni si despre o biserica anume. Eu iti vorbesc despre D-zeu, care este o persoana minunata, insa invizibila pt ochii nostri. Acum nu-l putem cunoaste pe D-zeu decat cu inima si mintea, dar dupa moarte il vom vedea in toata stralucirea Lui. Exista viata dupa moarte. Viata nu se termina la mormant. Altfel sinuciderea ar fi singura solutie logica la absurditatea vietii.
Nu stiu cum ai citit tu NT, poate in graba, poate fara sa dai prea mare atentie la ce citesti. Eu te incurajez sa-i mai dai o sansa. Te rog sa iti faci timp sa citesti Evanghelia lui Ioan. Atat. Dupa aceea, daca ce scrie acolo te lasa rece, o sa ma retrag si nu-ti voi mai spune nimic. Dar te rog accepta aceasta provocare. Ev. lui Ioan prezinta atat de frumos umanitatea si divinitatea lui Isus. Eu cand am citit-o am fost atat de atrasa de caraterul lui Isus si mi-am spus "daca este adevarat ce spune Isus, atunci doresc si eu aceste lucruri". Astazi, privind in urma, sunt coplesita de bucurie pt ca vad cum D-zeu mi-a schimbat viata si mi-a daruit tot ce scrie acolo.
Iata un scurt pasaj care mie imi este foarte drag:
Isus i-a zis: "Eu sunt învierea şi viaţa. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi. Şi oricine trăieşte, şi crede în Mine, nu va muri niciodată. Crezi lucrul acesta?" (cap. 11, versetele 25, 26)
(poti gasi Biblia si pe internet la
http://biblia.resursecrestine.ro/afis_bib.php).
Pe curand,
dugger1990